HTML

Mi ez?

A Mercedes-Benz Youngtimers Baráti Kör blogja.

Rólunk

Honlapunk - fórum, cikkek, linkek, további információk: www.mercedesyoungtimers.hu

Utolsó kommentek

  • 46Laca: Évente néhányszor ránézek a régi cikkekre nosztalgiából és meglepődve láttam a friss posztod. Úgy ... (2021.04.21. 18:53) A karácsonyi ajándékom
  • Mr. Cool: @46Laca: Szia Laci, ezer éve! Nem volt motoros az eredeti ülés, ezért így oldottam meg a mozgatás ... (2021.04.19. 19:31) A karácsonyi ajándékom
  • 46Laca: Gratulálok, Berti, elképesztően jól néz ki, ezerszer jobb ez a szürke plüss, mint egy fekete bőr. ... (2021.04.18. 11:40) A karácsonyi ajándékom
  • Mr. Cool: Na, ebből sem lett semmi. (2020.12.14. 16:09) Jön... jön.... Grand reopening 2020
  • riclac: Sziasztok. äää ne vacakoljatok az ortoped ülessel. Nekem van egy elado komplett problema mentes au... (2020.06.25. 05:14) Ortopédülést, na neee...
  • Utolsó 20

2009.02.20. 14:44 Mr. Cool

Csillagos? buszok

Mikor pár hete Mexikóba indultam, már tudtam, hogy az ottani közlekedesből meríthetek témát egy későbbi blogposzthoz.

Mivel a csapatunk a youngtimerekre, azon belül is a csillagosokra esküdött fel, próbáltam ezt a vonalat követni kint is. Végül a nagy kedvenceim, a mehikói csillagos buszokról kattintgattam össze pár képet. Sajnos, a 8 évvel ezelőtti látogatásom óta teljesen kihaltak a nagyon ócska, teljesen teherautó kinézetű furcsaságok, de azért még így is maradt pár érdekesség. Mint mondjuk ez:

 

Talán csak a csillag és a bordás index származik Benzről. Nem nagyon hiszem, hogy a sok csillag ellenére ezek valóban stuttgarti gyökerekkel rendelkeznek, mert mind a forma, mind a minőség csapnivaló. Talán csak ez eredeti, ennek a formája is európai:

 

De ezen meg fordítva van a csillag. Szóval túl okos ebből sem lettem. Sajnos megkérdezni meg nem tudtam, hogy mi az igazság a csillag mögött, mert aki beszélt angolul, az nem tudott semmit a buszokról, a buszsofőrök meg csak kedvesen mosolyogtak és spanyolul gagyogtak valamit. Szóval a sztorik helyett inkább pár kép.

Ez hasonló a legelsőhöz, de még szigorúbb az arca. Ennek a vezetéséhez már elengedhetetlen a "kannabajusz":) itt is stimmel az index, talán 116os lehetett a donor.

Ez pedig talán az eredeti modell, lehet, ami mutálódott a lelkes kamurestaurátori kezek alatt.

Nézzük csak a hasonlóságot ezzel a modellel. Sajnos én nem találtam meg az újságosoknál, de biztos van tuningkatalógus a buszokhoz is! Ez pedig egy tipikus mexikói utcakép, piroslámpánál.

Sőt, van amikor a nagyobb hatékonyság érdekében ketten végzik ezt a nagyon fontos munkát:

 

A végére pedig egy igen jól sikerült, felspoilerezett szerkezet:

 

Mivel ezt a posztot a buszoknak szenteltem, most nem említem a nagy kedvenceket, a nissan tsuru taxikat, talán csak egy kép erejéig, hogy a jobb oldali tükörbe gravírozott figyelmeztető felirat (objects in mirror are closer....) létezik spanyolul is :)

 

 

1 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://mbybk.blog.hu/api/trackback/id/tr75954923

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

DiscoPatkany 2010.07.20. 14:20:03

Az én városomban csillagosak a pénz szálítók is :) Oldalán "Brink's" felírat csücsül :)) csak félek lefotózni mert nehogy félreértse a vezető.
süti beállítások módosítása