HTML

Mi ez?

A Mercedes-Benz Youngtimers Baráti Kör blogja.

Rólunk

Honlapunk - fórum, cikkek, linkek, további információk: www.mercedesyoungtimers.hu

Utolsó kommentek

  • 46Laca: Évente néhányszor ránézek a régi cikkekre nosztalgiából és meglepődve láttam a friss posztod. Úgy ... (2021.04.21. 18:53) A karácsonyi ajándékom
  • Mr. Cool: @46Laca: Szia Laci, ezer éve! Nem volt motoros az eredeti ülés, ezért így oldottam meg a mozgatás ... (2021.04.19. 19:31) A karácsonyi ajándékom
  • 46Laca: Gratulálok, Berti, elképesztően jól néz ki, ezerszer jobb ez a szürke plüss, mint egy fekete bőr. ... (2021.04.18. 11:40) A karácsonyi ajándékom
  • Mr. Cool: Na, ebből sem lett semmi. (2020.12.14. 16:09) Jön... jön.... Grand reopening 2020
  • riclac: Sziasztok. äää ne vacakoljatok az ortoped ülessel. Nekem van egy elado komplett problema mentes au... (2020.06.25. 05:14) Ortopédülést, na neee...
  • Utolsó 20

2010.03.22. 15:44 Tommoka

Mercedes Majális part 2.

Mercedes járvány, avagy sose oltassuk be magunkat ilyen fantasztikus vírus ellen!

 
Kockázatok és mellékhatások tekintetében olvassa el a szervizkönyvet vagy kérdezze meg szerelőjét és kedvenc autós újságíróját. Gyógyszer csak az asszonynak kell, abból is a nyugtatós fajta…
Hogy lehet az, hogy egy maréknyi ember összefogásából Mercedes Baráti Kört varázsoljunk, továbbá hogy lehet megértetni az embereket , hogy „az Isten szerelmére, nem akarunk eladni semmit”. Nehezen emberek…nehezen.

;

 

 

 
„Klubunk” alakulása egy többször átrágott téma, és nem is ezért ragadtam klaviatúrát.
Aki nem hiszi, járjon utána a weboldalon, (www.mercedesyoungtimers.hu) Hanem, hogy a legújabb gyermekünk létrejöttét ecseteljem. Mi az a „dolog”, ami minden Merci-hívő emberke fülébe eljutott már és egyáltalán milyen össznépi megmozdulást terveznek ezek? Egyáltalán kik? Kicsodák ezek? Hangzik el több szervizben, műhelyben, kárpitostól a lakatosig, az alkatrész kereskedéstől a használtautó-telepekig?
Mercedes Majális!
”-Az lesz az…” Jelentem, mi szervezzük és tervezzük. Sajnos, vagy inkább hál’ istennek (ezt mindenki maga döntse el) ezek a párbeszédek manapság már úgy zajlanak, hogy a háttérből bekiabál valaki, hogy MBYBK ők csinálják .Ami nem biztos, hogy csak a mi érdemünk, hírünk vagy hírhedtségünk okán tör fel, félre ne értsetek, nem fényezni akartam magunkat!!! Ez a csillagosok közti „belterjesség” a szó jobbik értelmében, amiből manapság már (úgy érzem) kiérdemelten kapunk helyet, hisz cirka 6-7 éve ontjuk magunkból a hülyeségeket ilyen-olyan fórumokon, tereken és eldugott műhelyekben. Arról nem is beszélve, hogy eme márkán belül is, mint az összes többinél, mindenki ismer mindenkit, ennyi év után meg pláne….
 
Itt egy huszárvágással el is vágnám a megkezdett monológom, hisz felmerül a kérdés, ami évek óta foglalkoztat (nem vagyok vele egyedül) Miért nem csinált ilyet azelőtt senki? Miért nem lehet ezt az összes szakembert, örültet, fanatikust, avagy rajongót összecsődíteni mondjuk 1 négyzetkilométeren belülre? Hátha esetleg más hibájából-sikeréből okulva, szerethessük, építhessük kedvenceinket? Vagy mert akár még jól is érezhetné magát egy teljes napot, ez a közösség?
Urambocsá szerelőt, kárpitost, lakatost, fényezőt, vagy akár autókozmetikást is találnánk a tömegben, aki elmesélné, hogy ezzel és ezzel éppenséggel „pontáthhbaxtak”?
Miért kell mindenkinek kötelezően végigcsámcsogni, azt a bizonyos youngtimer létrát, miért ne lehetne egy helyen, egy időben megejteni ezt?? Főleg nem hátrány, ha ezt épp egy autóvásárlás előtt tesszük, vagy épp felújítás előtt közvetlen? Ugye mennyi kérdés??
Örömmel tapasztaltam, hogy nem csak az én agyamba motoszkálnak ilyen jellegű kérdések. Tavaly, vagy az előtt, Gáspár Béla ha jól emlékszem, tett egy ilyen megmozdulást a Népstadion kertbe. Amire örömmel fogadtuk, hogy a mi nevünk is felmerült, és köszönettel vettük a meghívást! Tényleg örültem, hogy azon kívül, hogy mi a magunk szórakoztatására, rengeteg féle-fajta találkozót szerveztünk már ez idő alatt, viszont egy ilyen óriás, igazi Mercedes banzájra még nem volt példa (legalábbis nem tudok róla). Sajnos, nálam-nálunk tisztázatlan okból ez elmaradt. Azt hiszem a helyszínnel merült fel némi probléma.
Ahogy Killmark barátom mondta: „-Hát ezt a labdát mi leütöttük.” Nem mintha ez akkora staféta lenne, amiért többen állnak kar nyujtva, kapálózva, hogy megrendezzék. Mert meló az van vele bőven, költségekről nem is beszélve! Viszont a szellemi és érzelmi profit, vélhetően megdobja ennek a hangulatát. Szakmai tapasztalatcserék és persze a jó hangulat, bőven nagy fizetség lesz nekünk a lebonyolításáért. Akár minden évben! Igen jól olvastátok, nem titkolt szándékunk ezt minden évben megrendezni, hisz igény az volna rá, nagyon is!
Egy szürke hétköznapon szóba került a tavaszi talink építése, ami immáron köztudottan(Hiszen Berti (Mr.Cool) barátom, POST-ot is kanyarintott belőle) vonulós, falvakat-városokat bejárós, sütögetős móka. Záporoztak az ötletek mindenkitől, és egy „miért nem bérelünk egy kissebfajta versenypályát és rúgunk el legálisan 2 garnitúra gumit” beszólásra, bele is kapaszkodott a vállamon ülő degenerált kisördög a fülcimpámba. Elkezdtem telefonálgatni, és a netet bújni ilyen-olyan erre alkalmas pályákat kajtatni, remélhetőleg nem aranyárban. Tehát a Hungaroringnek még a honlapján se jártam, nehogy infarktus közeli állapotba kerüljek. Kakucs-Ring lett a befutó, minden szempontból tökéletesnek bizonyult az általunk felállított kritériumoknak, és ezúton is köszönet Horváth Krisztiánnak a Mo-i, Skoda club elnökének a közbenjárásért! DE! Időközben ismét előtört belőlem a Nagy Mercedes találkozó project, ami nem igazán hagyott nyugodni. Félreértés ne essék, nem a „tömegvonzás” vagy akár bármiféle (anyagi) haszon profitálása a cél. Hanem a fent említett dolgok és érzések egyvelege! Nem is haboztam felkeresni az általam-általunk ismert magyarországi összes klub „vezetőségét” és felvázoltuk nekik az elképzeléseimet, és egyúttal meg is hívtuk őket.123 club; Mercedes_Benz cars (index); G club Melyet örömmel, és segítőkészen fogadtak. Elkezdtek izzani a vonalak, tőlünk szinte mindenki kapcsolatokat és telefonszámokat túrt. Felvetődött bennünk, hogy egy hivatalos márkakereskedéssel történő egyeztetés után, esetleg mellénk állnának-e, ennek alkalmából, mégiscsak egy olyan rendezvényen törjük a fejünket, amire itthon még nem volt példa, és ha már nagyban gondolkozunk, legyen teljes a repertoár. Jász-Plasztik Autócentrum Kft. –nél (M3 Mercedes Honlap) találtunk erre kapcsolatot, és rövid közbenjárás után már Tóth István, szalonvezető úr asztalánál beszélgettünk a részletekről. És biztosított minket a részvételükről, és ilyen-olyan meglepetésekről, többek közt egy szalon, illetve egy szerviz látogatást is lehetővé tett, amivel indul a Május 1. programunk. Szóval abszolút eredményes és sikeres kapcsolatnak ígérkezik, amit mindenképpen ápolni szeretnénk velük az elkövetkezendő időkben is.
 
Programtervezés majdhogynem 100% - ban elkészült, némi csiszolni való azért van vele de íme nagy vonalakban. Azért nagy vonalakban mert, rengeteg meglepetéssel készülünk ,amiket szeretnénk megőrizni meglepetésnek Május 1-ig.
 
8:30-9:30-ig: Gyülekező az M3-as, M0 csomópont találkozásánál lévő Mercedes kereskedés parkolójában. Ahol bármelyik általunk meghívott club -ban, regisztrált tagoknak szerviz és szalonlátogatást tesz lehetővé a Jász-Plasztik Autocentrum.
 
9:30 Start: M0-M5 vonalon Mercedes felvonulás a kakucsi pályára! Ami fontos hogy az M5 autópálya szakasza fizetős, tehát „matrica” köteles erre kérünk mindenkit figyeljen oda!
Érkezés kb. 10:30 Mindenki kap egy regisztrációs lapot, és egy helyet az autójának, amit fontos lenne megőrizni (mármint a lapot :) )mert az egész nap zajló AUTÓSZÉPSÉGVERSENY győztesét, és a pályán történő ügyességi verseny eredményeit is azon könyveljük. Plussz a pálya házirendje, is azon lesz feltüntetve melyet mindenkinek tudomásul kell venni, aki azt használja!
 
11:00 Programstart!
 
 Autós ügyességi vetélkedő első felvonása kezdetét veszi, melyet kihangsúlyoznék hogy nem az autó teljesítményén múlik a dobogós helyezés! Tehát egészen nyugodtan indulhat rajta, bármely nagy becsben tartott és ápolt csillagos „családtagunk”, a Ponton Mercedes-től, a legújabb SLR-ig. Annyit elöljáróban elárulhatok, autós ügyességi, szellemi, és fizikai erőnkre egyaránt szükségünk lesz. Ez 13h-ig tart!
Ezzel egyidejűleg remélhetőleg reggel óta rotyogni fog valami a bográcsokban, ugyanis clubok közti főzőverseny lesz. S ami nem elhanyagolható tényező, hogy a mi ebédünk!(Ennek részleteiről mindenki a saját clubja vezetőségén keresztül érdeklődhet, vagy akár nálam)
13:00 Ebéd
Ez idő alatt szabad pályahasználattal ,és meglepetésekkel kedveskedünk a résztvevőknek!
14:00-16:00 ig.
Szint idő tartó verseny! Ügyességi vetélkedő 2. felvonása.
 
16:00 Autós vetélkedő vége.
Ez idő alatt szabad pályahasználattal ,és meglepetésekkel kedveskedünk a résztvevőknek! Ugyanis 17:30- ig. (remélhetőleg) kiértékeljük az eredményeket, és kihirdethetjük a győzteseket!
18:00 Zárszó
 
 
 Ez úton és Poston Keresztül (is) szeretném megköszönni mindenkinek a segítségét aki hozzájárult(és járul) bármivel is, eme rendezvény lebonyolításához és szervezéséhez! A teljesség igényével nem tudnék felsorolni mindenkit ezért nem is teszem. Azt hiszem mindenki tudja, és érzi hogy kikre gondolok! Külön köszönet a Mercedes youngtimers Baráti Kör tagjainak, akikkel együtt mindezt finanszírozzuk, ugyanis a rendezvény mindenkinek teljesen ingyenes lesz!
És az első kérdésem ezúton is felteszem. Hogy lehet az hogy egy maréknyi ember öszefogásából … megmozduljon a magyarországi „Mercedes társadalom” ? Gyertek el és meglátjátok! ;)
 
Maradok tisztelettel: Tommo

 

17 komment

Címkék: mercedes mbybk mercedes majális


A bejegyzés trackback címe:

https://mbybk.blog.hu/api/trackback/id/tr351859785

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szekerkaa · https://twitter.com/szekerka 2010.03.22. 19:08:53

Ott a helyem. Bakker, milyen amazing lesz a nagy Mercikonvoj eleve.

szekerkaa · https://twitter.com/szekerka 2010.03.22. 19:10:04

Ó igen: köszönöm, köszönjük a lehetőséget, a szervezést és a majdani élményeket is!

Tommoka 2010.03.22. 19:22:03

Remélhetőleg meg is lesz örökítve a konvoj :)
Várom már én is!

WSzabi 2010.03.22. 21:09:57

ott a helyem, csillag a jelem :D

Herr Tschik · http://mbybk.blog.hu/ 2010.03.22. 21:47:11

Tommokám, a poszt Berti műve!

Én csak a videókban közreműködtem, bár ott sem én voltam a Macher, hanem az öcskös!

Na még egyszer, hagy fusson!

1.rész: MBYBK Esztergom 2008: Elhagyjuk Pestet

vimeo.com/2257911

2.rész: MBYBK Esztergom 2008: Pilisen keresztül

vimeo.com/2257991

Tommoka 2010.03.22. 22:32:57

Tudom ugy emlékeztem hogy te írtad,de mikor "public" lett javítottam rögtön ;)

cork77 2010.03.23. 07:59:54

Már a szomszédot is rábeszéltem a részvételre. Megyünk,vonulunk, leszünk, főzünk, de nem versenyzünk. Lakóbusszal macerás lenne.

Dagiszabi 2010.03.23. 08:19:32

@cork77: Miccsoda? Simán megoldjuk.
Nem az autó teljesítményén múlik majd a dolog. Inkább buli lesz mint valami vérre menő verseny, ahol nem csak az autónak kell bizonyítani. Nevezzetek nyugodtan, jól fogjátok érezni magatokat!

Tommoka 2010.03.23. 11:22:00

@cork77: Abszolút igaza van a Daginak!De majd meg fogod látni!

bexxter 2010.03.23. 18:11:29

Az első videón ott a gépem (kzt697) így videón szép állapotúnak tűnik. Élőben meg.. :( lesz mit helyrehoznom! A majálison még kicsit kopottasan fog részt venni. Ezek szerint 1-1,5év alatt "lakták le" ennyire. Az munka.. nem lesz gyors épülés, de igyekszem :)

Schrei 2010.03.24. 00:52:38

@bexxter: Az a gép majdnem nálam landolt,csak aztán a tulaj meggondolta magát és inkább jól szétpusztította a típust.

Tommoka 2010.03.24. 01:15:00

@Schrei: Jobb ez így fater...mindenkinek :)

cork77 2010.03.24. 14:28:45

@Dagiszabi: @Tommoka: ha lesz olyan versenyszám, hogy hányan férnek be ÁLLVA egy Mercedes-Benz-be, akkor jó vagyok ( ha nem lesz Actros is), de bójákat kerülgetni vele egy kicsit macerás.

Odiepapa 2010.04.28. 20:59:50

@Herr Tschik: Bratyo, az a ket video nagyon rendben van! A majalison talalkozunk!!!
süti beállítások módosítása