HTML

Mi ez?

A Mercedes-Benz Youngtimers Baráti Kör blogja.

Rólunk

Honlapunk - fórum, cikkek, linkek, további információk: www.mercedesyoungtimers.hu

Utolsó kommentek

  • 46Laca: Évente néhányszor ránézek a régi cikkekre nosztalgiából és meglepődve láttam a friss posztod. Úgy ... (2021.04.21. 18:53) A karácsonyi ajándékom
  • Mr. Cool: @46Laca: Szia Laci, ezer éve! Nem volt motoros az eredeti ülés, ezért így oldottam meg a mozgatás ... (2021.04.19. 19:31) A karácsonyi ajándékom
  • 46Laca: Gratulálok, Berti, elképesztően jól néz ki, ezerszer jobb ez a szürke plüss, mint egy fekete bőr. ... (2021.04.18. 11:40) A karácsonyi ajándékom
  • Mr. Cool: Na, ebből sem lett semmi. (2020.12.14. 16:09) Jön... jön.... Grand reopening 2020
  • riclac: Sziasztok. äää ne vacakoljatok az ortoped ülessel. Nekem van egy elado komplett problema mentes au... (2020.06.25. 05:14) Ortopédülést, na neee...
  • Utolsó 20

2010.05.03. 18:38 Tommoka

Ilyen a mi Mercedes Majálisunk!

 

Reggel 7 órai ébredés, csodával határos módon nem esett nehezemre. Hisz legifjabb „gyermekünk” születését készültünk levezényelni, a régóta várt Mercedes Majális napja ez. Az előző esti, Majális meeting-től duzzadó fejjel, és energia italos lehelettel, és walkie-talkie vs. kamera combó, zsonglőrködéssel egybekötött „akadályversenyen” kezdtem, rögtön a lépcsőházban! Természetesen a „kis drágám” előző nap du. mindent megkapott tőlem, az autósampontól kezdve a wax-ig, ahogy ezt kb. 200 márkatársam is hasonlóképpen tette. Reggel 8 óra környékén a Jász-plasztikhoz érkeztem, gondolván hogy első leszek ,megvárom a korábban érkezőket esetleges kérdésekre, válaszolgatok. E helyett egy félig tömött parkoló látképe fogadott, amit csendesen elmosolyodva nyugtáztam „rendben lesz” a mai létszám.

 

 

Minden „tervem” szertefoszlani látszott, mihelyt kiszálltam az autómból. Azonnal megrohamozott egy-két ismerős, barát, és több lépcsős, kérdéshalmazokra kellett választ adnom. Természetesen mindenki a részletekre volt kíváncsi, ami teljesen normális,csak még én nem voltam rá lelkiekben felkészülve, korán reggel. Gondoltam beköszönök a szalonba, és jelzem Tóth úrnak hogy megérkeztünk,(nem mintha eddig nem vette volna észre ő is, hogy kezd csordultig lenni csillagossal a parkoló) ő is mosollyal nyugtázta, az egyre csak duzzadó tömeget és csak annyit mondott:
„-Nem bánnám, ha minden nap ennyi csodaszép Mercedes állna a parkolónkban”.
 
Oldtimerektől a napjainkig használatos szebbnél szebb Merci gyűlt,egészen kiváló, és ritka darabok is szép számmal!
Kb. 9 órától, 10-20 fős csapatokban megtekinthettük, a Jász-plasztik Mercedes szalonját és szervizét, és Tóth úr – tól, egy rövid ismertetést kaphattunk, a cégük tevékenységéről, létrejöttéről, és természetesen mindent megmutatott az érdeklődőknek.
A 9:30-as Startot már nem igazán tudtuk betartatni az érkezőkkel, ezért egy pici csúszással de elindult a konvoj, melyhez Gábeli Tibi segítségével, egy reggeli „welcome drink-el” (GILROY Mojito) vághattunk neki a felvonulásnak. Az akkori induló létszámról csak annyit, hogy a bekötő út végéhez küldtük az első, felvezető autót, mely táv, felettébb kevésnek bizonyult, ezért az első körforgalomhoz helyesbítettük az elejét, hogy kiegyenesedjen a „merci kígyónk”.
Én az egyik kamerás autó szerepét töltöttem be, ezért volt szerencsém mellettük kocsikázni, de ha belegondolok, még most is hátborzongató érzés volt, ennyi Mercedest látni egyszerre vonulni! A Csömöri felüljáróról vettük fel a tömeget, és már javában robogtak alattunk mikor megszólalt a „vókitókin” Herr Thsíík barátom, hogy: „-Fent van a vége a nulláson emberek…” Összenéztünk a fiúkkal és egybehangzó „wooow” hagyta el a szánkat!
Érdekes, mennyi szeretetet és tiszteletet ( ha lehet így fogalmazni) kaptunk autóstársainktól, egy hangos szó, vagy ökölrázás sem hagyta el, egyik mellettünk elhaladó OFF autót sem. Duda, mosoly, és integetés annál több! Kisebb-nagyobb hézagokkal, de hozzávetőlegesen kb 3-4 km es, konvojt alkottunk, csak azért saccolom ennyire, egyrészt láttam, másrészt a végéről hiába ordibáltam bele a „vóóókitóókiba” az elejének, tök süket volt :)
Killmark és csapata akik reggeltől, a Kakucs-Ringen várták az érkezőket, némi félelemmel a hangjában felhívott, hogy kb hány darab autó jön a konvojban?? Ugyanis a ringen már áll vagy 80…
Lehet hogy nem férünk be?? Kérdem én…
Mire ő:” Bepréselem őket vazze…”
 
Elleptük Mercedes –el egész Kakucs-Inárcs községet, vélhetően tetszett nekik, ugyanis mindenki kiállt integetni a ház elé…
A pályára érve, teljes látkép még elég zűrzavarosnak tünt. De a Mercedes Youngtimers csapata, profin és felkészülten szabályozta a beparkolást.
Tipusok szerint csoportosítottuk, az autócsodákat, hogy véletlenül se klikkesedjen klubok szerint a társaság, egy nagy „stuttgarti” olvasztó tégelyt gyártva, reméljük eredményesen! Az volt a célunk vele, hogy mindenki a márka szeretetéért, és ennek az életérzésnek az átvételéért jöjjön el hozzánk, és egyszer egy évben megtisztelje autóját is egy nappal, ami csak róla- róluk szól, és természetesen jól érezze magát!
Hozzávetőlegesen 200 feletti autórol beszélhetünk, ugyanis az előre legyártott nevezési lapok száma 150 db lett meghatározva, ez mikor elfogyott, még a faluban állt a sor vége. De tanultunk ám belőle, jövőre gyártunk többet! :)
 Túlszárnyalta az elképzeléseinket a Merci társadalom!
A parkolóba érve a pálya büféje gőzerővel dolgozott, és gyártotta a kávékat a népnek. Büfétől elhaladva a VAR-Car standját vehette szemügyre a közönség. Akik teljes szerviz háttérrel, versenyautóval, és a szerviz busszal képviselték magukat, és több éve méltán elismertek a Rally világában. És ez úton is köszönjük ezt Váradi Gyurinak és az egész csapatának !
Nem mellesleg „Gibbonnak” aki érkezésünkkor már javában szolgáltatta ,a látnivalót a pályán, egy 5800 km futott gyári állapotú EVO 1 el!
Mellettük Ámon Paliék „standja” volt, akinek a fia (Ámon Olivér) tartott bemutatót a pályán, egy műszaki hiba vetett véget ennek a műsornak ,a nézők legnagyobb sajnálatára .De nekik is, szintén nagyon köszönjük hogy részt vettek, a mi „kis” majálisunkon. Reméljük jövőre is megtisztelnek részvételükkel!
Továbbhaladva a Box utcán, Juhász Péter Modelles standján vásárolhatott kedvére a közönség , szebbnél-szebb , Mercedeseket! Szintén köszönet illeti érte, hogy kifáradt, az egész készletével, hogy ne térhessenek haza az emberek üres kézzel!
A parkoló végében, klubjaink barátságos főzőversenye zajlott, melyet megközelíteni is alig mertem, olyan illatok szállingóztak felénk!
Boldogan konstatáltam hogy elértük egyik célunkat a rendezvényen, a parkolóban rengeteg ismeretség köttetett, melyet remélhetőleg mindenki felhasznál, hogy könnyebbé tehesse kedvence vagy a saját életét. Autószerelők, alkatrész kereskedők, fényezők, klímások, autókozmetikás és sorolhatnám a végtelenségig milyen, autóval kapcsolatos szakág képviselői is megjelentek, és készséggel segítettek az érdeklődőknek…
A pálya bejáratánál bal kézre esett a Jász-Plasztik autócentrum standja, pólóktól a kulcstartóig, olajtól a gyári szépségápolási termékekig minden megtalálható, és megvásárolható volt! Melyhez természetesen tesztautók is társultak,(C ; E ; GLK; oszt. ) amelyet a nap folyamán minden érdeklődő, ki is próbálhatott a pályán! Amit ezúton is köszönünk a Jász plasztik autócentrum Kft. – nek!
Programjaink közül az első, egy autós ügyességi vetélkedő volt,5 állomásból tevődött össze. Az állomásokat a pályán állítottuk fel,minden állomáson szellemi, fizikai és autós ügyességi feladatokat kellett végrehajtani, a résztvevőknek:
  1. Darts: Megahatározott szakaszon belül kb 40km/h felgyorsítottuk az autót, és egy adott távon belül kellett úgy lefékezni álló helyzetbe az autót, hogy a rendszámtábla pont a középpontba essen. Ettől eltérő eredmény hibának számított…
  2. Alkatrész felismerés:13+1 alkatrészt kellett felismerni, természetesen egy kis simlivel, ugyanis nem mind Merci specifikus alkatrész volt.
  3. Féltengely hajító verseny: Egy adott pontba kellett dobni, egy könnyűnek nem éppen nevezhető féltengelyt.
  4. w123 club vezényletével: Beállós teszt volt, aholis egy kijelölt szakaszt kellett teljesíteni autóval, lehetőleg hibapont nélkül.
  5. Index Mb cars vezényletével: Mercedes totó-t, tölthetett ki a nagyérdemű.
 
Az autós ügyességi vetélkedő 2. felvonása elött, egy rögtönzött bemutatót kaphattunk, Váradi Gyuriéktól, Gibbontól ,és Ámon Olivértől, és Bencétől,a Mercedes „rendeltetés szerű használatáról” :)
Ami természetesen mindenkinek mást jelent, mindenesetre jó volt látni, a több száz lóerős „vasakat”, gumit nem kímélve közlekedni a zárt versenypályán!
Ezek után tesztvezetés zajlott du 3 óráig! Kedvére körözhetett mindenki, a kihelyezett tesztautókkal, sajnos vagy szerencsére a szalonból kapott felügyelettel :D
3 órakkor, Szintidő tartó versenyünk kezdődött, melynek hivatalos időmérő berendezését, a Mercedes Benz Classic Magyarország finanszírozta nekünk,ezzel hozzájárulva a rendezvényhez!Amiért ezúton is nagyon hálásak vagyunk,és köszönjük nekik!
A célegyenesben kijelölt szakaszt, kellett másodpercre pontosan teljesíteni.1 próbát, és 2 éles kört mehetett minden nevezőnk!
Az idő csodálatos volt, egész nap ropogós pirosra sülhetett a jó nép, de minden perce megérte, és az esti tejföllel való kenegetés is még eufórikus mercedes mámorban történt!
Pár szóban az eredményekről!
 
Az autós ügyességi vetélkedő:
1.,Orbán Péter aka. So Low lett egy csodaszép w124 E 200D vel aki a Mercedes Youngtimers Baráti Kört erősíti!
2.,Balogh Zombor és Balogh László lett, w203 C osztályos kombijukkal ők a Jász plasztik színeiben indultak!
3., Dallas kolléga aki egy w210 es E270 CDI vel érkezett nem mellesleg,ő is az MBYBK tagja!
 
A szintidő tartó verseny nyertese:
Egy 13 éves kisfiú lett, egy w201 el akit Bencének hívnak!
 
Meghirdetett autószépségversenyre, a jelenlévők, a saját regisztrációs lapjukon szavazhattak melyet 3 kategóriára bontottunk!
 
„Oldtimer” :Piros 190 SL cabrio nyerte (Jp auto)(hiába kutatok nem találom a nevét a sofőrnek,ígérem pótolom)
„Youngtimer”: Zolti w126 300SE je vitte a pálmát (MBYBK)
„Plastic”: Legnagyobb meglepetésemre mi nyertük AMíGóval,amire büszkék is vagyunk!
 (Tehát Tommo w202 C36 AMG (MBYBK)a szerk. )
 
Mindenkinek nagyon gratulálunk a helyezéséhez, és kéretik mindenkinek jövőre jobban igyekezni a versenyen, bátrabban nevezni!Ugyanis egy játékos vetélkedőről volt szó, nem pedig vérremenő küzdelemről.
Aki részt vett az eseményen, annak köszönjük hogy megtisztelt minket a jelenlétével. Aki pedig nem annak reményeim szerint, egy csipetnyi érzést át tudtam adni abból ami kint történt! Jövőre 2x is meggondolja majd, hogy hol töltse a Május 1 ét! A helyszín, és a progamok változhatnak, viszont ezt az érzést csak ez a Mercedes ünnep adhatja majd nekünk minden évben! Megtisztelve éreztük magunkat hogy mi rendezhettük ezt meg nektek, és ti cserébe felhőtlen boldogsággal és főleg rengetegen, fülig érő szájjal köszöntétek ezt viszont.
 
Tisztelettel: Kovács Tamás /Tommo/
 
Akik nélkül nem jöhetett volna létre!
 
Még 1x köszönöm mindenkinek aki segített bármiben is a Majálissal kapcsolatban! Had ne írjam ki név szerint, nem szeretnék senkit véletlen lehagyni! Boros Istvánnak (Benyásnak, MBYBK elnök) és Fazekas Lászlónak (Killnek) Kiemelten Respect!

És ezért hálás köszönet a MBYBK keménymagjának, akik mindezt finanszírózták, mind anyagilag, mind szervezésügyileg!

 
Külön köszönet Vespa Tibiéknek , és az egész index fórumos mercedeses csapatnak, akik szintén anyagilag és szervezésügyileg is kivették a részüket, és profin szervezték az állomásukat!
A 123 clubbnak, Lóribácsinak a szervezésért amit szintén profin bonyolított a csapat!

Séfbácsinak a kaját, és a vele való hercehurcát, ami tőle megszokott módon fennséges volt!

Vár-car Rally team nek,akik ha jól számoltam a Gibbonéval egybevetve 3 garnitúra gumit füstöltek ránk puszira, csak hogy mindenki vágyát kielégíthessék, és kicsitől a nagyokig mindenkit vigyenek 2 kört! Szerviz csapattal, busszal és teljes felszereléssel, csapattal érkeztek!Csak a mi kedvünkért!
 

Köszönjük Ámon Paliéknak a bemutatót és hogy ők is csapatostól versenyautóval „kiszálltak” a kedvünkért!

Köszönet még a Jász plasztiknak a tesztvezetésekért autókért, és hogy "kitelepültek" cégestől hozzánk a mai napra! És hogy nem kaptak szívrohamot a fullig tömött parkolóért!

Juhász Péternek aki szintén szabadidőt pénzt és energiát fordított arra hogy el legyen látva a nép mercedes modellekkel!!!

A Mercedes Classic Magyarországnak az időmérő berendezésért,a részvételért és a reggeli frissítőkért!
Azon belül is Gábeli Tibinek a tanácsokért,és segítségért!

 

33 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://mbybk.blog.hu/api/trackback/id/tr881971796

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

skrewdriver 2010.05.03. 22:40:11

jó lett.
videókat várunk még!!!

malenykij polgar · http://mbybk.blog.hu 2010.05.03. 22:52:57

Köszönjük neked is, papa. Jót szervezkedtél, szervezkedtetek. Totalcaros barátaink elfelejtettek jönni?

cork77 2010.05.03. 22:56:25

Mi pedig köszönjük hogy ezt megszerveztétek, köszönjük hogy ott lehettünk. Köszönjük hogy olyan versenyeket találtatok ki, melyeken részt tudtunk venni- nem kis derültséget keltve a lelátóról szurkolókban- egy MB 100 lakóbusszal. Köszönjük a fantasztikus napot! Jövőre, veletek, ugyanitt- vagy bárhol! De biztos megyünk.

Tommoka 2010.05.03. 23:21:43

Ezekért a hozzászólásokért (is) készülünk megint :))

Tommoka 2010.05.03. 23:24:26

@malenykij polgar: ;) Köszi papa!
Más dolguk akadt...én megtettem mindent,személyesen hívtam meg mindenkit!

Tommoka 2010.05.03. 23:25:38

@skrewdriver: Az "igazi" videó még vágás alatt van,reméljük hamarosan elkészül!Azon lesz a vonulás is!

martong 2010.05.03. 23:49:02

Mit mondjak .. Qrvajóvolt :) Végig fülig érő szájjal mászkáltunk. Barátom jól megfogalmazta mikor begurultunk: Hazaértünk b+.

Sajna a kajáról lecsúsztunk, ezt sok jégkrémmel és sörrel pótoltam (utas voltam).

Sok hasznos infoval lettem gazdagabb, külön köszi Szpinyának, hogy bátorított a keresésben, a két év még semmi :))

Jövőre sem hagyom ki, remélhetőleg már csillagossal nem utasként.

Vespatibi 2010.05.04. 07:47:57

Fantasztikus,pazar NAP volt,élmény volt minden perce!Köszönjük,hogy ott lehettünk&részesei lehettünk!Minden tiszteletem&elismerésem a Tietek Uraim!:)

Dagiszabi 2010.05.04. 07:51:52

Egy pici helyesbítés: Végül nem féltengelyt kellett dobni, hanem egy fél első futóművet féktárcsástól, nyergestől, ami egy w126ból származott.
Mi köszönjük neked Tommo, hogy tulajdonképpen az utóbbi pár hetedet úgy ahogy volt erre áldoztad. Meg nem kevés lóvédat is. A Tmobil nem keresett még meg, hogy szeretne VIP ügyfelei között üdvözölni? :)

Dagiszabi 2010.05.04. 07:54:14

So.low!
Te nyerted a fődíjat!
Egy Vár Car-os mesekört, amit mint földrajzilag hozzád legközelebb álló személy, tisztelettel átvettem. Majd elmesélem milyen volt. :)))))
Ja, az okleveledet benne felejtettem Tommo Amigójában.

Mr. Cool · http://mbybk.blog.hu/ 2010.05.04. 10:14:13

@cork77: Én most, a képeket nézve is vigyorgok, ha meglátom a lakóbuszt! Jó kis kocsi, kéne! felnibuziként meg főleg, állatok a görgők rajta!

cork77 2010.05.04. 11:03:15

@Mr. Cool: köszi, éppen azt beszéltük hogy valami más kellene rá, hátra kicsit szélesebb.

WSzabi 2010.05.04. 11:37:50

várom a vonulást! Az de naggyon bejött!! THX a szervezésért!

Zaba · http://mbybk.blog.hu 2010.05.04. 11:45:55

A "féktárcsa és csatolt alkatrészeinek levegőben történő célzott továbbítása és landoltatása" című pontról készült fotókat, ha végre találok a géphez usb kábelt, felteszem valahová. Viccesen néztek ki a próbálkozók.

A buli meg, mint már mondtam, hibbbátlan volt.

Imikeee 2010.05.04. 12:58:56

Zaba!

NE valahova tedd fel, hanem nekem küld át! Az összes forumra beírtam már nem egyszer! :)

MAGADAN 2010.05.04. 14:45:53

Álldogáltam a felvonulási téren szombat reggel, várva a sört meg a virslit olaszosan elkészitve(mármint potyolinon).Kicsit Frankfurt filingem vót,mert egy öreg mergát sem láttam a belvárban.Megállt mellettem egy kollégám csinosan suhogosba meg makkoscipőbe ötöcködve és rövid úton felhomályositott,miszerint a bűfét átvitték a Kakucsringre.Nosza megyen már az asszony A marcija az Alfődre körülnézni.Meglett Borsodi pajtás meg sok-sok km.gyaloglás a szépautoók között.Gratula,jó kis nap vót!

cork77 2010.05.04. 16:57:45

@Tommoka: egy valamit hiányoltam: miért nem volt autó üvegre ragasztható matrica a találkozó logójával-mondjuk ugyanolyan mint a pólón?

Spakel 2010.05.04. 18:21:48

@cork77:
Sok minden nem volt, voltak is ötletek, és születtek is újak. Ez volt a legelső rendezvény, egyre okosabbak leszünk, és egyre jobb lesz minden, meglássátok!
A felnik pedig nagyon királyok voltak!!

Tommoka 2010.05.04. 21:09:04

@cork77: Őszintén és velősen,nem volt több pénzünk :)
De tényleg.Mindenki önköltségen,saját szorgalomból dobott bele,amit tudott.Csináltattam matricákat a nyerteseknek,és eszembe is jutott amit írsz...csak hát sokminden más mellett, eltörpült :(

Tommoka 2010.05.04. 21:09:54

@Dagiszabi: Köszi Dagi! Király vagy ;)

cork77 2010.05.04. 22:09:04

@Tommoka: félre ne értsd, nem panaszkodni akartam. Így is maximális tisztelet nektek a szervezésért-rendezésért-áldozatért. Jövőre ha gondolod-ezúton felajánlom-a matricákat én megcsináltatom. Ilyeneket gyártunk.

skrewdriver 2010.05.05. 00:27:17

mint szervező mondom:
higyjétek el ,már most azon morfondírozunk,hogy jövőre min javítsunk,mit tegyünk hozzá.
a buli olyan jól sült el,hogy a résztvevők már most arról biztosítank ,hogy jövőre is.és ami jóleső: a sajátjuknak is érzik.
tehát ezt kihasználva: ötleteket ,segítséget szívesen fogadunk!

GergoV 2010.05.05. 12:28:57

Zsír beszámoló! ;D Tommo, a vonulós nagyvideót majd én is nyúlnám, tudod, miért! ;)

(A saját felvételeim, hát, eléggé f*s ez a kamera ami nálam volt, legalábbis ilyen célra, mint kiderült...)

KPali 2010.05.05. 23:07:19

"Jók a pogramok, minden jó" :)

Herr Tschik · http://mbybk.blog.hu/ 2010.05.06. 08:13:30

A nyomulós "nagyvideót" az öcskös szerkeszti, vágja türelem!

(Hétvégén azért remélem kész lészen...)

Tommoka 2010.05.06. 11:06:00

@geritwo: Perszehogy!! Király vagy! ;)

Tommoka 2010.05.06. 11:07:01

@cork77: Vigyázz mert még a végén szavadon fogunk :)) És köszönjük!

WSzabi 2010.06.23. 12:57:17

most komolyan , tényleg nem vagytok képesek felköhögni a konvojos videót??
már írtam tommo-nak is levele, de semmi válsz. mivan, nem volt bekapcsolva a kamera? elem nem volt benne? küldjétek már el pls, meg se kell vágni ha nem megy, de nekem egy emlékezetes mozzanatvolt, szal léci kapjátok már össze, ok?
kösz

Herr Tschik · http://mbybk.blog.hu/ 2010.06.23. 18:42:06

@WSzabi:

Bocs, igazad van tarthatatlan a csúszás. Rászóltam a mesteremberre ismét, még egy kis türelem, cserébe fasza lesz!

;)

Mr. Cool · http://mbybk.blog.hu/ 2010.06.25. 09:02:40

@WSzabi: Hátrább az agarakkal! Ki vagy te, hogy bárkit is számonkérsz?

Süni25 · http://www.eakft.hu 2010.08.02. 16:27:00

Nem mertem kimenni asszony A170CDI-jével. Már sajnálom.....
süti beállítások módosítása