HTML

Mi ez?

A Mercedes-Benz Youngtimers Baráti Kör blogja.

Rólunk

Honlapunk - fórum, cikkek, linkek, további információk: www.mercedesyoungtimers.hu

Utolsó kommentek

  • 46Laca: Évente néhányszor ránézek a régi cikkekre nosztalgiából és meglepődve láttam a friss posztod. Úgy ... (2021.04.21. 18:53) A karácsonyi ajándékom
  • Mr. Cool: @46Laca: Szia Laci, ezer éve! Nem volt motoros az eredeti ülés, ezért így oldottam meg a mozgatás ... (2021.04.19. 19:31) A karácsonyi ajándékom
  • 46Laca: Gratulálok, Berti, elképesztően jól néz ki, ezerszer jobb ez a szürke plüss, mint egy fekete bőr. ... (2021.04.18. 11:40) A karácsonyi ajándékom
  • Mr. Cool: Na, ebből sem lett semmi. (2020.12.14. 16:09) Jön... jön.... Grand reopening 2020
  • riclac: Sziasztok. äää ne vacakoljatok az ortoped ülessel. Nekem van egy elado komplett problema mentes au... (2020.06.25. 05:14) Ortopédülést, na neee...
  • Utolsó 20

2009.01.20. 10:34 malenykij polgar

Recept hülyéknek

Már több mint hat hónapja feszítettem a coupéban és egyértelmű volt, hogy ebben fognak temetni. Vásárlás után pár hónappal elvittem egy Győr melletti szerelőhöz, hogy az általam feltérképezett hibalistát megszüntessük. Folyadék- és szűrőcserék, differenciálból folyt az olaj, egy horpadás, egy kis kupplung, ezazamaz. Naív voltam (voltam?) és balfék, amikor a következő mondattal próbáltam eljátszani az igényest: "Sanyikám, nem baj, ha kicsit tovább tart, de rendesen legyen megcsinálva." Szerelőnyelvre lefordítva ez annyit tesz, hogy "Ez hülye, de van pénze, és majd akkor csinálom az autóját, ha már a kislábujjam körmét is rendbehoztam." Teltek a hetek, hónapok, de végül elkészült. Nem árulom el a végösszeget, a hülyeségem így is elég publikus. Elérkezettnek találtam az időt, hogy a budapesti Felvonulássy Théren bemutassam az autót a többi agymenésesnek. Pár hónappal korábban regisztráltam a Mercedes Benz Youngtimers Baráti Kör fórumjára és élőben is meg akartam nézni a csapatot. Kiderült, hogy a négy henger senkit sem vág földhöz. A 124-es sem feltétlenül a csimborasszója a youngtimeres világnak. Viszont a srácok teljesen rendben voltak, talán az volt érdekes, hogy ők már láttak más Mercedest is, ja, meg hogy jó részük tudja szerelni is. Vagy azért mert ért hozzá, vagy azért, mert van hozzá infrastruktúrája. Szerencsés esetben mindkettő.

Egy elegáns drifttel visszatérek a címhez és megpróbálom a hülyeség-skálán egytől tízig értékelni az egyes eseményeket, amik a kombi vásárlása során történtek.

Alaphelyzetben vegyünk egy terhes feleséget.

 

Találjuk ki, hogy kell nekünk egy kombi. (1)

Nézegessünk magyar hirdetéseket. (8)

Dobjuk be a fórumra az ötletet. (7)

Fogadjuk meg Atti javaslatát, bámuljunk az ebayen egy 124-es kombi aukciót. (3)

Írjuk meg Attinak, hogy a kiválasztott autó biztos drágán fog elmenni, de mi X összegig licitálni fogunk. (9)

Eszünkbe se jusson megnézni az autót élőben. (10)

Nyerjük meg a licitet. (10)

Tartsuk titokban az egészet szeretett feleségünk előtt. (1)

Szervezzünk meg titokban egy vonatozást Berlinbe. (7)

Hozzuk el az autót, tegyük le a szülőknél. (1)

Bukjunk le két nap múlva. (10)

Nos, kedves álmodozók, rutinos és rutintalan Mercedes-buzik, így kell ezt csinálni. Ha van akkora disznó szerencsétek mint nekem, akkor lesz egy 1987-es 300 TE a házatok előtt, automata váltóval, krémbézs velúrral, ortopéd üléssel, klímával, tolótetővel, ülésfűtéssel, lámpamosóval. Jár hozzá ezenfelül némi rozsda, rossz olajgomba, trágya sportrugó, beszart gyújtáskapcsoló, hisztis vákuumrendszer, négy téli kerék, hangszigetelő szivacs a gépháztetőhöz (a csomagtartóban volt, de gyári), egy valag dísztárcsa, vadiúj lámpamosó kar, drága biztosítás és tizenhárom-tizennégy literes városi fogyasztás. Királyság!

 

Ui.: a feleségem nem vezeti.

5 komment

Címkék: mercedes youngtimer w124


A bejegyzés trackback címe:

https://mbybk.blog.hu/api/trackback/id/tr86890460

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Santino007 · http://youngtimer.blog.hu 2009.01.21. 13:35:43

Nem vezeti, nem vezeti - de legalább beengedett a lakásba :)

Nálunk a kedves is vezetni fogja a béka Scorpio-t. Hibalista itt is lesz, a hülyeséghez idővel csatlakozom.

mv3 2009.01.26. 21:25:53

Itt az ideje, hogy kidolgozz egy érvrendszert a következő 124-es vásárlásához, hiszen még nincs sedan karosszériás variációban 8-)

Nemrég olvastam a kombiról a népítéletek között, örömmel nyugtázom, hogy "megvan" a gazdája:o)

malenykij polgar · http://mbybk.blog.hu 2009.01.26. 21:34:59

Az a beszerzési lista végén lenne. Cabrio-ügyben ugyanis nem nagyon kellene gyözködni a Kedvest, ült már Herr Tschik elözö rongytetös 24-esében. Viszont akkor sokallaná az autók számát.

mv3 2009.01.27. 09:46:26

Értem, ezek szerint már körvonalazódott az irány :o)))

A coupe-nál még izgalmasabb a nyitott uszály, a kombi családi praktikuma nem megkérdőjelezhető.
Magyarul, ha jönne egy cabrio, menne a coupe?! Tudom, első mercedes, és coupe, nehéz döntés lesz, de még milyen:o)))

Én talán jövőre vennék még egy 124-est, mert egy Mercedes-nél már csak a kettő lehet jobb.

malenykij polgar · http://mbybk.blog.hu 2009.01.27. 09:56:09

Igen, akkor a 24-es coupé menne és jönne egy 26-os coupé. :)

Két Mercedesnél pedig jobb a három. :)))
süti beállítások módosítása