HTML

Mi ez?

A Mercedes-Benz Youngtimers Baráti Kör blogja.

Rólunk

Honlapunk - fórum, cikkek, linkek, további információk: www.mercedesyoungtimers.hu

Utolsó kommentek

  • 46Laca: Évente néhányszor ránézek a régi cikkekre nosztalgiából és meglepődve láttam a friss posztod. Úgy ... (2021.04.21. 18:53) A karácsonyi ajándékom
  • Mr. Cool: @46Laca: Szia Laci, ezer éve! Nem volt motoros az eredeti ülés, ezért így oldottam meg a mozgatás ... (2021.04.19. 19:31) A karácsonyi ajándékom
  • 46Laca: Gratulálok, Berti, elképesztően jól néz ki, ezerszer jobb ez a szürke plüss, mint egy fekete bőr. ... (2021.04.18. 11:40) A karácsonyi ajándékom
  • Mr. Cool: Na, ebből sem lett semmi. (2020.12.14. 16:09) Jön... jön.... Grand reopening 2020
  • riclac: Sziasztok. äää ne vacakoljatok az ortoped ülessel. Nekem van egy elado komplett problema mentes au... (2020.06.25. 05:14) Ortopédülést, na neee...
  • Utolsó 20

2011.08.26. 19:08 malenykij polgar

Ilyen Mercedes sosem volt

Dehogynem, csak a többihez képest nem sok. Egyszer láttam a neten, nem tudtam eldönteni, hogy szép-e, most meg itt áll a placcon.

 

Na de ne rohanjuk ennyire elöre, nézzük mi történik a nulladik napon.

A szállás tisztes, polgári nyugatberlini környéken van, talán csak egynemü párokból lát az ember az átlagnál jóval többet, úgy látszik, ez itt ilyen. A reptér környékén már délelött szállingóznak a mercis népek, én az egyik közeli mosóban ismerkedtem márkatársakkal. A regisztráció, meg az egész szervezés példás, milyen is lenne, ha a porosz fövárosban svábok rendeznek valamit. Rengeteg szervezö emberke, a regisztráció boxoknál történik autóban ülve, nincs kavalkád meg hova menjek, mit csináljak. Kedvesség, türelem, pedig rengeteg náció és vérmérséklet érkezik, még arra is jut idejük, hogy elmondják: innentöl egész hétvégén a széles vigyor lesz a belépöjegy. Ez egy ingyenes rendezvény, aki pedig idöben regisztrált, most kiteheti az autóját, meg örülhet a regisztrációnál kapott ajándékcsomagnak, amiben még ebédjegy is volt a mai napra. A szervezö csapat pedig nem fárad. A nem röghöz kötött szervezök Segwayen róják a kilométereket a placcon, a gyalogok pedig precízen beparkoltatják az érkezöket.  

 

A kijelölt parkoló elfoglalása után kezdödik a bratyizás, autószomszédok mélyülnek bele egymás autóiba, én tettem egy sétát az ezerfokos betonon, mert van egy pár érdekesség. Pl. az, hogy a lengyel srácok milyen egységesen vonultak fel.

Vagy az, hogy a youngtimert hajtó emberek milyen matricákkal keresnek önigazolást.

 

Ez tetszett. Aszongya, 2009 - túléltem, új autó: köszönöm, nem kérek. Ennyit a roncsprémiumról.

Az is jópofa, hogy áll ennyi különbözö gép egymás elett: a bukaresti lerúgott rozsdás állólánykába talán még Csikós sem ülne bele, nem messze töle pedig a 300 SL kitzbüheli rendszámmal, a tulaja féloldalasan sétált, olyan nehéz volt rajta a Rolex. Aztán 124-esek, 123-asok, 126-osok minden mennyiségben, meg amúgy is minden, amit Stuttgartban valaha is gyártottak.

Amikor még színesek lehettek az autók: 

 

No és a Falcon? Köszöni jól van, az egyik szomszédja egy 1993-as 280TE, a másik pedig egy 600 SL egyenesen Finnországból, állat jó színkombóval.

Érdemes benézni a GALÉRIÁBA, ott van a mai nap sava-borsa.

Mindeközben a háttérben az AMG-s legények edzenek holnapra, állat motorhang és síró gumik adják hozzá a zenét. Az elektronikus asszisztenseket bemutató autók is köröznek a saját pályájukon, elhúz egy-két villany-Smart, ja, és kihelyezett szervízkamion is van a hisztisebb autóknak. Folyamatosan érkeznek az autók, ácsolják a színpadokat, germános tempóban és rendben megy minden.

Én is folyamatosan töltöm fel a képeket, teszem alá a szövegeket, türelem. Holnap folytatjuk, most megyek egy kicsit bicajozni meg Berlint fotózni.

3 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://mbybk.blog.hu/api/trackback/id/tr283182600

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Suttora 2011.08.27. 11:52:34

Istenem, azok a színek...

Benyás 2011.08.28. 22:58:54

A zöld SEC, mögötte a piros SL-lel az tényleg nagyon ütős. Aber az ezüst kombi a címlapon meg bizonyos szögből a Dacia 1310 kombi előfutárának tűnik, kontúrban és arányokban mindenképp...

Ádán 2011.08.29. 19:41:40

@Benyás: Ez a Dacia nekem is eszembe jutott, csak nem mertem leírni. :-D

A színeket én is hiányolom a mostani autókról. Legrosszabb egy olyan parkoló tud lenni, ahol cégautók állnak.
süti beállítások módosítása