HTML

Mi ez?

A Mercedes-Benz Youngtimers Baráti Kör blogja.

Rólunk

Honlapunk - fórum, cikkek, linkek, további információk: www.mercedesyoungtimers.hu

Utolsó kommentek

  • 46Laca: Évente néhányszor ránézek a régi cikkekre nosztalgiából és meglepődve láttam a friss posztod. Úgy ... (2021.04.21. 18:53) A karácsonyi ajándékom
  • Mr. Cool: @46Laca: Szia Laci, ezer éve! Nem volt motoros az eredeti ülés, ezért így oldottam meg a mozgatás ... (2021.04.19. 19:31) A karácsonyi ajándékom
  • 46Laca: Gratulálok, Berti, elképesztően jól néz ki, ezerszer jobb ez a szürke plüss, mint egy fekete bőr. ... (2021.04.18. 11:40) A karácsonyi ajándékom
  • Mr. Cool: Na, ebből sem lett semmi. (2020.12.14. 16:09) Jön... jön.... Grand reopening 2020
  • riclac: Sziasztok. äää ne vacakoljatok az ortoped ülessel. Nekem van egy elado komplett problema mentes au... (2020.06.25. 05:14) Ortopédülést, na neee...
  • Utolsó 20

2012.02.09. 18:46 malenykij polgar

Az OT-Expo margójára

Nem értem.

De nem baj, majd jön valaki és elmagyarázza, addig meg monitorra vetem, hogy mi (én és a családom) hogy látjuk. Volt a helyszínben egy kis magyar narancs: kicsit savanyú, kicsit sárga, de a miénk volt. Megpróbálom elmondani, klikkeljünk.

 

Ex-vidékiként csak hallottam róla, hogy van egy olyan, hogy Vasúttörténeti Park. Amikor a szervezök elöször biztosították számunkra a kiállítás lehetöségét és megpillantottam a helyszínt, kb. az volt az elsö reakcióm, hogy ez bizony gáz.

Szük volt a hely, zsúfoltnak tünt az egész, a szönyegek alatt alattomos buktatók voltak, a megvilágítás sem volt az igazi. Legalábbis a fotósok nem tapsoltak. A belépö sem volt túl olcsó, ha családdal jött az ember, akkor meg pláne. Olyan magyarosch volt az egész elsöre. Igen, fanyalogtam, és akkor sem tudtam, meg most sem tudom, hogy pontosan kik harcolnak kik ellen, miért jó, hogy itt rendezték meg, és miért nem. Mutyizás van-e vagy nem, kicsi pocsolyában rugdossuk egymásra a sarat, vagy csak nagyon igyekszünk nagyok lenni.

Amikor másodszorra is meghívtak bennünket - köszönjük az elsö, a második, és a harmadik meghívást is -, már más szemmel néztem az egészet. Igen, még mindig kevés a hely, még mindig nagyokat lehet botlani, a belépö továbbra sem olcsó, de a Vasúttörténeti Park egy klassz hely. Nem csak azért, mert OT-Expot rendeznek benne.

 

Már totyogott a gyermekem és mivel az elsö szava autó volt, ezért egyértelmü volt, hogy ez a program nem maradhat ki. Kezdettöl fogva rajongott mindenért, aminek kereke van, ni, itt egy Countacht szed szét-szana. Na szóval, amikor családi program lett az OT-Expoból, elkezdte a feleségem is élvezni a hétvégét, söt, jött a sógorság is két másik kölökkel, és a pöttömök nagyjából egyformán reagáltak a felhozatalra.

Vagy lefagyott bennük az oprendszer, mert élöben mégiscsak más egy csühögö gözmozdonyt látni, mint Thomast a képernyön, vagy sikongatva raliztak a kisvasút, játszótér, fordítókorong között, mert piszok jól érezték magukat. Volt ott nekik minden, dodzsemtöl a vattacukorig.

Mentek a kézihajtánnyal, megnézték a Nohabot, a sínautót, meg úgy mindent, az autók kivételével. Az asszonyok közölték velünk, hogy na, ez jó volt, pedig eddig nem rajongtak a benzingözös programokért.

Nemrég tudtam meg, hogy idén a Hungexpora lett meghirdetve. Rühellem. A megközelítést, a parkolást, a stílust, valahogy nekem az egész Hungexpo a régi rendszer ügyesen átmentett ereklyéje maradt. Oké, utoljára 7 vagy 8 nyolc éve állítottunk ott ki a céggel, de szóljatok, ha jelentösen változtak a körülmények.

Ha azért költözik az OT-Expo, mert kinötte a Vasúttörténeti Parkot, akkor az egyrészt örvendetes dolog. Mert válság ide, meg oda, de ha egyre több autónak és motornak kell a hely, az sirály. Lesz több látogató is??? 

Nem tudom. Az biztos, hogy én a családomnak nem tudom már öszintén javasolni a látogatást, és itt elsösorban a pöttömökre gondolok. Nem, nem lesz indóház, nem lesz fordítókorong. Nem lesz gözmozdony, egy sem, nem lesz Nohab. Nem lesz kertivasút, nem lesz kézihajtány, nem lehet majd hídról nézni az egész placcot, meg úgy kb. semmi sem lesz, ami füstös, hangos, koszos és nagy, de csillog töle a kisgyermek szeme. Ja, meg azt sem hiszem, hogy kedvezöbb belépökkel tudják majd odacsalni a családokat és megkedveltetni velük a gépeket, nemtöl, korosztálytól függetlenül.

 

Ej, de kár. Milyen jó volt a magyar narancs.

7 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://mbybk.blog.hu/api/trackback/id/tr344085034

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Suttora 2012.02.09. 21:55:54

Milyen igaz! Én szerettem a Vasúttörténeti Parkban az Expo-t, valahogy már hozzá tartozik, hogy az a helyszín. Egyébként most hallom először, hogy idén máshogy lesz. És nem örülök neki.

WSzabi 2012.02.17. 16:35:51

A hungexpo lelketlen környezet, tény és való. Ellenben a célnak sokkal inkább megfelel, jobb az infrastruktúra, erre lett építve. Itt teljes mértékben a kiállítók "portékáin" múlik majd a siker, amiben nem lesz hiba idén sem. A parkolás remekül szokott működni (a Valton Sec.-nél dolgozom aki védi, üzemelteti a Hungexpót is), lesz parkoltatás, és felügyelet is. A jegy árakról nem tudnék nyilatkozni egyenlőre. Én várom!

Ádán 2012.02.21. 09:04:49

Nem igazán tudom megmondani hogy miért, de az Expó a Vasúttörténeti parkban sokkal jobban tetszett, mint az oldtimer show(?) a Symában.

@WSzabi: Mit vezetsz mostanában? Látom, a képen már nem a kombi van.

WSzabi 2012.02.21. 16:57:52

@Ádán: 190E 2,3 8V
szegény kombi feladta :(
hajtáslánc, adagoló, hiányzó kompresszió, küszöbök. Hiába a taximúlt nyomott hagyott. De lesz még itt 124 kombi, csak 3000 ccm,diesel és egy turbó is kelleni fog. Tiéd? Szépül, dolgozik?

Ádán 2012.02.21. 17:10:59

Az jól mehet.

Enyém most már egész jó. Volt futómű felújítás. Hátsó csapágyak csere, kormány gömbfej csere, első csapágyak állítás, kormány segédkar felújítás. Néztem a tiédben, hogy milyen jól fűt. Most már az enyém is. A fűtés dobozt kellett szétszedni és kitisztítani, 3 vákuum munkahengert cserélni. Nyáron szétszedtem:
kepfeltoltes.hu/view/110921/IMG_1636_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Most új beszerzés egy W126 380SE. Főleg kozmetikai dolgok vannak hátra. Alapos takarítás, ülés-bőr javítás, fabetét javítás, Becker rádió beszerelés, motoros antenna beszerelés...

Ádán 2012.02.21. 17:21:05

@WSzabi: Valtonnál üdvözlöm Hampó Zsoltot. :)

WSzabi 2012.02.21. 18:44:25

@Ádán: De jó neked! W126 nagy királyság, főleg h amiket felsoroltál, szinte élvezet kijavítani! Átadom a kollégának üdvözleted!
süti beállítások módosítása